Tilda Swinton

Tilda na titulce ,,AnOther"

18. února 2009 v 14:58 | Black
another021another01


tildaswinton.net/

Tilda slaví...la!

7. listopadu 2008 v 13:15 | Black
5.11 oslavila 48 narozky...mosím řéct, že na to nevypadá, vypadá skvěle...takže-opožděně- šecko nejlepší, hodně zdrav, štěstí, lásky...atd=oD

Tilda-Constantine avs

8. října 2008 v 19:52 | Black

Constantine

4. července 2008 v 16:27 | Black
Filmík jsem sice viděla, ale jelikož konec se nějak zasek, nevim, jak to dopadlo...jestli se archandělovi Gabrielovi(Tilda Swinton) podařilo propustit syna samotného ďábla do našeho světa, nebo mu v tom John Constantine(Keane Reeves) stačí zabránit. Ale jinak dobrá podívaná hlavně pro ty, co rádi ďábelské potvůrky a tak=oD Tilda byla výborná...jak doázala s klidem v tváři Johnovi říct: ,,Si v hajzlu"...obdivuju

Tilda má Oskara!!!

4. března 2008 v 12:44 | Black
Hej lidi já sem vám málem zapomněla říct to nejdůležitější co se stalo. No asi už to sice víte, ale byla by haňba, kdybych to tu nedala taky. Tilda získala oskara v kategorii nejlepší herečka ve vedlejší roli! A sršela při tom vtipem, no jen se podívejte=oD

Životopis-mini=o)

1. února 2008 v 20:44 | Black
Katherine Matilda Swinton se narodila 5.listopadu 1960 v Anglii, v Londýně. . Po ukončení studií (1983) se stala členkou souboru Royal Shakespeare Company. Tilda účinkovala v mnoha britských divadlech, mezi ty nejvýznamnější patří např. National Theatre v Londýně, Royal Court nebo Travers Theatre v Edinburghu. Už i na divadelní scéně byla známá spolupráci s avantgardními tvůrci, což pak potvrdila i ve filmu. V roce 1986 mohla veřejnost spatřit první dílo vzniklé za spolupráce režiséra Dereka Jarmana a jeho múzy - Tildy Swinton. Přišla premiéra životopisného filmu o italském malíři Caravaggio, kde Si Tilda zahrála nevěrnou milenku. Od těch dob byla jména Jarman a Swinton spojována mnoha dalšími díly (Zahrada, Árie…) až do režisérovi smrti v roce 1994. K hereččině slávě přispěl z velkého dílu úspěšný film Vanilkové nebe, kde vystupovala po boku Toma Cruise. Tildiným manželem je John Byrne.

V civilu=o)

1. února 2008 v 20:42 | Black

Filmografie

4. prosince 2007 v 0:48
  • The Man from London (2005)
  • Untitled Jim Jarmusch Project (2005)
  • The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch & the Wardrobe, (2005)
  • Constantine (2005)
  • Thumbsucker (2004)
  • The Statement 2003)
  • Young Adam (2003)
  • Adaptation (2002)
  • Teknolust (2002)
  • Young Adam (2002)
  • Adaptation (2002)
  • Vanilla Sky (2001)
  • The Deep End (2001)
  • The Dilapidated Dwelling (2000, voice)
  • Possible Worlds (2000)
  • The Beach (2000)
  • The War Zone (1999)
  • The Protagonists (1998)
  • Love Is The Devil A Study For A Portrait Of Francis Bacon (1998)
  • Love Is the Devil (1998)
  • Conceiving Ada (1997)
  • Female Perversions (1996)
  • Remembrance Of Things Fast: True Stories Visual Lies (1994)
  • Visions Of Heaven And Hell (1994) [TV, narrator]
  • Blue (1993, voice)
  • Wittengestein (1993)
  • Man To Man (1992)
  • Orlando (1992)
  • Edward II (1991)
  • Party: The Nature Morte (1991)
  • The Garden (1990)
  • Play Me Something (1989) [TV]
  • War Requiem (1989)
  • Andere Ende Der Welt (1988)
  • Degrees Of Blindness (1988)
  • Aria (1987)
  • The Last of England (1987)
  • Friendship's Death (1987)
  • Caravaggio (1986)
  • Egomania - Insel Ohne Hoffnung (1986)
 
 

Reklama